Ut av vinterdvalen

11.02.2019

Nå er jeg på vei ut av vinterdvalen min, og begynner å se mot lysere tider. Når jeg ser framover ser jeg mye spennende. Jeg har meldt meg på grunnkurset til Norsk Doulaforening og ønsker å utvide virksomheten min til også å tilby meg som fødselsdoula! Da var det jo ekstra morsomt å våkne til nyheten om at Meghan Markle planlegger å benytte seg av doula under fødselen sin (i følge Se og Hør's nettutgave 04.02.2019). Kanskje flere nå vil få kjennskap til doulaer og hva vi kan tilby. 

Kurset jeg skal ta er i slutten av mars, og for å bli sertifisert derfra må jeg følge på tre fødsler. I den anledning ønsker jeg å komme i kontakt med tre vordende mammaer som har termin i tidsrommet medio april-juli. Jeg kommer da til å tilby oppfølging i svangerskapet, under fødsel og barselhjelp, det jeg i menyen min har kalt "Full pakke" til halv pris. Så er du nysgjerrig på det å bruke doula i denne livsfasen, kan dette være en gylden anledning.

Jeg har de siste månedene, siden jeg startet opp Barselhjelp, hatt mange samtaler med spennende mennesker vedrørende fødselsomsorgen i Norge. Det har vært jordmødre, andre doulaer og personer som har interesse for temaet. Jeg har også lest det jeg kommer over av artikler og innlegg om temaet. Og selv om det skjer mye bra i Norge, vi bor jo faktisk i det landet som det er tryggest å føde i av alle land i verden, så ser jeg absolutt mangler ved systemet og ikke minst mangel på, eller kunnskap om, valgmuligheter. Og det er der jeg tenker at doulaer kan komme inn og gjøre en forskjell, vi kan være en kontinuitet i hele forløpet fra svangerskap og gjennom hele fødselen.  Vi går ikke av vakt. For å sitere Crystal Prestun (Sasima doula) fra et innlegg hun hadde på Fødselsfestivalen i desember 2018 i Drammen; «Det vil ta tid å endre systemet, men doulaer er her nå!»

Så dette er litt av min motivasjon for nå også bli fødselsdoula i tillegg til å være barseldoula. Jeg tenker fortsatt at det er mest behov for hjelp i barselstida, men at det vil være en fordel å kunne tilby «hele pakken».

Så har du termin i perioden medio april-juli, ikke nøl med å ta kontakt! Jeg gleder meg til å bli kjent med deg, og er ydmykt takknemlig om du velger å ta meg med på din fødselsreise mot å bli foreldre 😊