Snart fullført kurs og noen tidlige erfaringer

31.10.2018

Nå  har jeg nesten fullført kurset jeg tar for å bli barseldoula, det mangler bare noen små justeringer på min siste innlevering og så må jeg vente på tilbakemelding fra min veilleder. Dette pleier å ta 1-2 uker, og så kan jeg endelig kalle meg barseldoula! 

Jeg har fulgt opp to forskjellige klienter i høst i forbindelse med kurset, og har gjort meg noen tidlige erfaringer. For det første så var det to veldig forskjellige klienter, noe jeg syntes var veldig fint for å erfare litt forskjellige scenarioer. Den første familien skrev jeg om i mitt forrige innlegg, de hadde en veldig tøff start og hadde behov for mye avlastning. Den andre familien jeg var hos hadde en mindre tøff start, de hadde ønsker om tidlig veiledning i amming og babystell, og mindre avlastning. 

Det jeg erfarte at jeg kunne bidra med var for det første avlastning i forhold til bæring av baby som gråter mye, dette kan var en stor påkjenning og noe mange nybakte foreldre kan oppleve i perioder. Praktisk hjelp, som feks rydde kjøkken, brette klesvask og støvsuging. Dette er ting som lett kan hope seg opp i perioder da babyen har behov for mye bæring og nærhet, i tillegg til at man kanskje ikke har kommet seg helt etter fødsel/keisersnitt. En annen ting som kan være vanskelig i begynnelsen etter man har kommet hjem fra sykehuset, er amming. Da kan jeg tilby veiledning i forhold til posisjonering av baby og forskjellige ammestillinger, ofte er det ikke store justeringer som skal til. Jeg ser også at det er godt for mammaen og kunne ta seg en pause, for feks å ta seg en dusj, spise et måltid eller rett og slett legge seg å hvile. Da kan jeg bidra med å passe babyen. 

Jeg ser jeg får gjort mye i løpet av en time eller to hjemme hos klientene, hvertfall hvis det er snakk om litt veiledning og praktisk bistand. Er det derimot behov for mer avlastning, bør man nok ha to-tre timer.

Nå som jeg straks er ferdig med kurset, har jeg ledig kapasitet fremover og ønsker å tilby 4 klienter 10 timerspakke til halv pris. Da vil en 10 timerspakke koste 2 375,-